Privatni smeštaj - Apartmani BMV, Sveti Stefan - Budva - Crna Gora

CG/Srp | Eng | Rus
Adresa: Ulica Slobode 16, Sveti Stefan - Budva, Crna Gora.  Tel.+382 33 468 264; +382 69 796 156; ENG +381 64 460 53 20

Sveti Stefan

Sveti Stefan, u svijetu poznat po svojoj ljepoti, arhitekturi, komforu i plažama, mjesto istorije pomješano sa skladnim I prelijepim prirodnim okruženjem. Naši gosti imaju privilegiju da spoznaju sve čari ovog prestižnog ljetovališta u Crnoj Gori.

Plaže

Lanac predivnih plaža prostire se kroz naselje Sveti Stefan, luksuzno odmaralište Miločer i romantično ribarko naselje Pržno. U krugu od 1 kilometra su: Kraljičina plaža, Kraljeva plaža, Pržno i dvije plaže uz poluostrvo Sveti Stefan. Ubrajaju se u najljepše plaže na Mediteranu.

Parkovi i šetalista

Cijeli kraj je povezan sa šetalištem koje prolazi pored plaža i kroz parkove. Izdvaja se Miločerski park koji plijeni svojim položajem i raznovrsnim drvećem, tropskom vegetacijom. Živopisni pejzaži učiniće vašu šetnju nezaboravnom.

Poluostrvo-hotel

Nesvakidašnjeg izgleda, opasano visokim kamenim bedemima, ostrvo Sveti Stefan sa pravom nosi epitet najljepše građevine na Crnogorskoj obali. Nekada ribarsko naselje, sada svjetski poznat i priznat grad – hotel, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovo unikatno ostrvo ima 118 vila koje su zadržale srednjovjekovnu arhitekturu, međusobno su povezane uskim kamenom popločanim ulicama, a mediteransko rastinje mu daje posebnu draž. Naselje koje je nastalo prije više od šest vjekova, predstavlja utvrđenje Paštrovića, naroda koji naseljava ovo područje. Dugo je služilo za odbranu od brojnih osvajača, što potvrđuju puškarnice i topovi na njegovim bedemima.

Restorani

U neposrednom okruženju BMV smještaja, smješteni su mnogi odlični restorani. Uz mnoga jela sa međunarodnog jelovnika, nude se specifična jela kontinentalne i primorske crnogorske kuhinje: domaći pršut, sir iz ulja, masline, morska riba (San Pjero, zubatac, orada, brancin, barbun, skuša, cipal, srdela…), rakovi i mekušci (jastog, škampi, hobotnica, lignje), školjke (prstac, mušlja…), kao i jezerska i rječna riba (krap, ukljeva, jegulja, pastrmka…).  

O Crnoj Gori

Zemlja čuda. Ćup pun najrazličitijeg blaga. Kao da se zaista, kako kaže legenda, bogu iznad Crne Gore pocijepala vreća kad je dijelio darove prirode, pa mu poispadale planine a i štošta drugo. Geografi će, pak, reći da je ovo područje na jugu Evrope i Balkana, neveliko ali jedinstveno po raznovrsnosti, nastalo djelovanjem snažnih sila prirode u davna vremena. Silama ili slučajno, tek – ispalo je lijepo i neobično, veličanstveno.

Sve važne informacije i preporuke za turiste možete pronaći na ovom linku 
http://www.montenegro.travel/me/generalne-informacije

Atrakcije i top destinacije 
http://www.montenegro.travel/me/sta-posjetiti-i-uraditi

Video o Crnoj Gori
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JYAcjxplNiw